Thunder radar more information blitzortung!


Löydät sääaseman tiedot myös:

European Weather Network

Finland Weather Exchange

Weather Underground

AWEKASTietoja asemasta

Tämä asema käyttää Davis VP2-sääasemaa. Tiedot kerätään n. 60 sekunnin välein, jonka jälkeen sivusto päivitetään. Tätä sivustoa päivitetään Cumulus-ohjelmiston avulla.
Asemaan kuuluvat tuulimittari, lämpömittari, sademittari, ilmapuntari sekä kosteusmittari. Tuulimittarin lukema on hieman alhainen johtuen ympärillä sijaitsevista korkeista puista.

Kurikka

Asema sijaitsee Kurikassa Etelä-Pohjanmaalla. Etäisyyksiä: Vaasasta etelään n. 80 km:ä, Seinäjoelta n. 35 km:ä länteen.

Aseman suunnittelu

Sääaseman perustaminen tuli minulle jo mieleen v.2008, jolloin aloin tutkia erilaisia sääasemia ja niiden ominaisuuksia. Tutkin erilaisten saatavissa olevien sääasemien malleja ja hintoja. Pitkän harkinnan ja tutkimisen jälkeen päätin hankkia Davis Vantage Pro 2 sääseman. Davis Vantage Pro 2:n tuntui hieman kalliilta laitteelta hankkia, mutta tutkiessani erilaisia foorumeita huomasin, että kannattaa kerralla hankkia laadukas sääasema. Tilasin Internetistä itselleni sääaseman, joka saapui minulle huhtikuun lopussa v.2009. Tilasin myös Weatherlink-ohjelmiston, että saan ko. laitteeseen datalogger-palikan, joka mahdollistaa tietojen siirtämisen Internetiin. Valitsin pitkän harkinnan ja käytettävyyden vuoksi ns. langattoman version, jolloin kaapelointi ei aiheuta ongelmia. Ainoastaan talven aika, jolloin auringon valoa on varsin vähän saatavissa, mahdollinen aurinkokennon valonsaanti voi olla ongelma. Kuitenkin toistaiseksi on laitteessa oleva paristo riittänyt, jotta asema lähettää konsoliin mittaustietoja. Aluksi säätä seurattiin laitteen omasta konsolista käsin. Kuitenkin tavoitteena oli ollut saada myös aikaan web-sivut, josta voi seurata aseman lähettämää dataa. Laitetta kokeiltiin useamman kk:n ajan ja todettiin toimivaksi. WWW-tila vuokrattiin 8.6.2010-päivästä lukien, jolloin mittaustiedot alkoivat näkyä Internetissä.

Sivuston kehitys

Sivuston ensimmäinen versio oli rakennettu php-skriptien avulla, jolla saatiin sivuille säätiedot näkymään. Sivut oli rakennettu niin, että sitä päivitettiin n. minuutin välein. Ongelmana vain oli sivuilla tiedon nopea lisääminen esim.ongelma tilanteissa. Tällaiseen olisi päässyt esim. rakentamalla tietokannan, jonka tietoja olisi sitten päivitetty web-sivuille, mutta olisi vaatinut oman sovelluksen rakentamisen tätä varten. Päädyin etsimään uutta julkaisualustaa, joka täyttäisi haluamani vaatimuksen.

Kuvassa ensimmäiset web-sivut.

Ensimmäinen sivustopohjan kuva

Toisen sivustoversion päätin kehittää tietokantapohjaisen CMS-järjestelmän avulla. Pitkän etsinnän jälkeen, päädyin kolmeen vaihtoehtoon:Drupal, Joomla! tai WordPress. Näiden kolmen ominaisuuksia vertailemalla ja testaamalla päädyin lopuksi WordPressiin, koska se on parhaiten soveltuva, varsin kevyt ja nopea minun tarpeisiin nähden. 10.3.2012 avattiin uudet sivut, jotka on rakennettu WordPress-ohjelman avulla. Lisäosia (ns. plugins:ä) on käytössä joitakin esim. yr.no -lisäosa, jonka avulla saadaan yr.no:n sääennusteet web-sivuille.

Kuvassa WordPress sivut.

Worpress sivuston kuva

Kolmannessa sivustoversiossa päätin palata takaisin php-pohjaiseen ratkaisuun. Parhaan ja lähes valmiin paketin tarjosi Leuven-Template. Siinä on valmiina jo näyttävät mittarit, sääennustukset ja valmiit pohjat, kuinka saa tiedot näkymään web-sivuillaan.

Kuvassa kolmas sivustoversio.

Kolmas sivustoversio

Valokuvia asemasta

Kuvissa on Davis Vantage Pro 2-sääasema asennettuna ulkorakennuksen päätyyn keväällä 2009.

Sijoituskuva1

Sijoituskuva2

Talvella 2010 otettuja talvisia kuvia, hyvin patteri/aurinkokenno jaksoivat lähettää säätietoja konsolille.

Asematalvella1

Asematalvella2

Kuvassa hieman tarkemmin ko. aseman/tuulimittarin päällä olevaa lumikuormaa.

Asematalvella3

Asematalvella4

Credits


Laitteet joita käytämme:

Sääasema
Davis VP2

Sääasemaohjelma
Cumulus

Sääaseman tietokone
Asus EeePC

Palveluntarjoaja
Suncomet

Davis VP2

Cumulus

Asus EeePC

Suncomet